Hall of Fame Ma 100 1918-2018

Ma hall of fameDeze beroemdheden hebben ook op het Mediacollege Amsterdam gezeten! Met trots stellen we onze oud leerlingen even voor:

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________

Marinus (Rien) van Nunennunen 7 was een Nederlands acteur. Voor deze NCRV-serie, die van 1963 tot 1971 werd uitgezonden en waarin hij samen met Piet Römer speelde kreeg hij in 1964 de eerste Gouden Televizier-Ring. Rien van Nunen speelde vader Toon Stiefbeen.

 

 

___________________________________________________________________

Gerard Reve Gerard_Reve_1969-cropwas een Nederlands schrijver en dichter.
In de jaren 1936-1940 bezocht hij tot 1943 de Amsterdamse Grafische School, waar hij een opleiding tot typograaf volgde. 

 

 

___________________________________________________________________

266px-Rinus_Michels_1984bRinus Michels was een Nederlandse voetballer en voetbaltrainer.
Michels werd in 1999 door de FIFA uitgeroepen tot de beste coach van de twintigste eeuw. Na zijn dood verkoos de Britse kwaliteitskrant The Times hem in 2007 tot beste coach van na de Tweede Wereldoorlog.

 

 

___________________________________________________________________

axelAxel Koenders was een van de eerste triatleten die Nederland kende. Hij was vijfvoudig Nederlands kampioen (1983, 1984, 1986, 1987 en 1989) en viermaal winnaar van de hele triatlon van Almere. Als amateur-wielrenner viel hij driemaal uit, tweemaal door een lekke band en eenmaal door een val van de fiets. Axel brak viermaal het parcoursrecord in Almere. Zijn grootste rivaal was Gregor Stam, die hij in 1985 voor moest laten gaan.

___________________________________________________________________

qmusic

Jeroen van Inkel, (Amsterdam, 7 juli 1961), is een Nederlands diskjockey en schrijver.
Opleiding: Mavo en grafisch ontwerp in Amsterdam.
http://www.rinkeldekinkel.com/

 

 

___________________________________________________________________

peter_van_dongen-rampokan_jawaPeter van Dongen (Amsterdam, 21 oktober 1966) is een Nederlands striptekenaar en illustrator. Hij volgde de opleiding tot reclametekenaar aan de Grafische School te Amsterdam. Als zestienjarige debuteerde hij als striptekenaar in het tijdschrift Balloen. Naast het schrijven van beeldromans is hij ook werkzaam als commercieel illustrator. Zijn bekendste stripwerk tot nu toe de serie Rampokan. Aan het eerste deel van deze serie heeft hij zeven jaar gewerkt. zie website

___________________________________________________________________

Jamile Samuel en Joey Freire uit VMBO klas 2007-2008 aan de Top!

Jamile Samuel, ojamile samuelud leerlinge aan onze VMBO en op dit moment 4e jaars aan het mbo van het MA!

Jamile is dus 1 van de 4 atleten die Nederland gaat vertegenwoordigen op het WK indoor atletiek te Istanbul (9-11 maart)

Toch leuk om te weten dat wij in huis een atletiektopper hebben.

Jamile heeft in haar prille loopbaan al ontzettend veel prijzen gewonnen.

 

 

jamile samuel 1Bij vormbehoud zal zij, net als onlangs op het WK atletiek te Daegu, Nederland vertegenwoordigen op de Olympische Spelen te Londen op het onderdeel 4x 100 m. estafette.

In Daegu heeft Jamile als slotloopster op de 4x 100 bijgedragen aan de evenaring van het Nederlands record uit 1968.

By the way, Jamile had kort voor het WK ook nog eens een longontsteking en heeft hierdoor  zich pas 1 week na vertrek van de Nederlandse ploeg zich bij de ploeg aangesloten.

Jaja we hebben een topper in huis….

– Misschien is het ook leuk om te weten dat de nieuwe Tony Manero uit de musical Saturday Night Fever JOEY FERRE, ook een oud-leerling van ons VMBO is.
Zie:  http://joeyferre.com/  en http://www.musicals.nl/saturday-night-fever-afterparty.asp

Joey Freire 1 Joey Freire

En dat deze 2 toppers Jamile en Joey bij ons op het VMBO in hetzelfde eindexamenjaar zaten (2007-2008)! 

___________________________________________________________________

imaam hammamNederlandse Imaan (17) op cover Vogue

September is de maand van hét modenummer van Vogue. De hele modewereld kijkt reikhalzend uit naar deze vuistdikke editie. Dat je als model op de cover mag poseren is dan ook een hele eer. Zeker als je pas zeventien bent zoals de Nederlandse Imaan Hammam.
Imaan – Marokaanse moeder, Egyptische vader – werd vier jaar geleden gescout op Centraal Station in Amsterdam. En daarna ging het snel. Ze liet shows voor Jean Paul Gaultier en Givency en was al te zien in de Nederlandse, Franse en ItaliaanseVogue.

Instagirls
En nu is daar die droomcover van de Amerikaanse Vogue. Daarop schittert Imaan met acht andere modellen onder wie de Amerikaanse Karlie Kloss en de Britse Cara Delevingne. Ze zijn omgedoopt tot Instagirls, supermodellen die hun carrière via social media opbouwen. Met vijftienduizend volgers op Instagram is Imaan daar al erg succesvol.

Angel
Imaan is trouwens niet het eerste model dat de cover van het septembernummer van de Amerikaanse Vogue siert. Doutzen Kroes, Lara Stone en Karen Mulder gingen haar al voor. Toekomstdromen zijn er voor Imaan nog genoeg. Ooit hoopt ze als angel voor Victoria’s Secret de catwalk op te kunnen.